top of page

organisatiemediator

Maarsingh Mediation verbindt.   

 

Mediation is een veel gebruikte vorm van bemiddeling bij conflicten.  Soms lopen conflicten op de werkvloer, zo hoog op dat je er niet meer uitkomt.  Conflicten kunnen vertroebeld raken door emoties en de oorzaak van het probleem komt dan op een zijspoor. Zo escaleert een conflict en ben je nog verder van huis.   Als jullie nog lang samen door 1 deur willen of moeten, dan is het belangrijk dat er een oplossing komt die voor iedereen goed is. 

 

Conflicten zijn heel normaal; er zijn verschillende standpunten en verschillende belangen. En er zijn ook gezamenlijke belangen. Het beste element van een conflict vind ik nog altijd  de oplossing. In 80% van de mediationzaken lukt het om tot een gezamenlijke oplossing te komen. Mediation kan een nare en dure gang naar de rechter en advocaat voorkomen.

 

Als mediator begeleid ik de gesprekken tussen de deelnemers aan de mediation. En ook in teamverband begeleid ik gesprekken.  Ik zorg ervoor dat collega's en medewerkers kunnen praten, naar elkaar kunnen luisteren, na kunnen denken en weer gaan relativeren.  Hierdoor komt  begrip en nieuwe inzichten. Alle informatie komt op tafel voordat er over een oplossing kan worden nagedacht. Ik stel vragen, elimineer informatie die niet nuttig is en geef iedereen de gelegenheid om hun hart te luchten.  Ook fragmenteer ik het probleem zodat helder wordt wat er nou precies opgelost moet worden.

​

Ik begeleid jullie in dit proces zodat jullie zelf kunnen zoeken naar een prettige en vooral duurzame oplossing. De tegengestelde belangen en argumenten zijn  belangrijk, maar gezamenlijke en wederzijdse belangen zijn het doel.  Mediation is vrijwillig en vertrouwelijk. De partijen zitten er uit vrije wil en alle informatie blijft tussen de partijen en de mediator.

​

Meer informatie: mijn Blog

​

​

​

​

​

Stephanie Maarsingh, mediator, contentmaker, storytelling, podcastmaker

Een veel gehoord misverstand over mediation is dat het zweverig zou zijn. Dat is het niet, het is hard werken voor de deelnemers. Het is communiceren. Zelfs de meest harde zakenmannen hebben het lef gehad om mee te doen aan mediation.  In feite ben ik als mediator de regisseur van het gesprek, maar partijen bepalen wat er besproken wordt en wat de oplossing wordt. Ik heb geen toverstaf maar wel interventietechnieken waardoor de gesprekken gestructureerd, constructief en effectief verlopen.  Een mediator is neutraal, Ik ben er om beide deelnemers bij elkaar te brengen en in gesprek te houden. Ik heb dus geen belang bij de uitslag van de mediation.

 

Problemen in een team kunnen ook baat hebben bij de inzet van een mediator. Door de communicatieve vaardigheden uit te leggen en aan te leren kan de samenwerking heel goed verbeteren. Door middel van oefeningen en met de nodige humor komen veel teams echt weer terug in de verbinding.

bottom of page