top of page

 bedrijfsmediator, arbomediator

Stephanie Maarsingh, bedrijfs-en rbomediator, familiemediator

Ik ben Stephanie Maarsingh, 51 jaar, mediator in Voorschoten en Amersfoort. Ik heb een gezin met 3 mannen waarvan ik met 1 getrouwd ben. De andere 2 zijn 19 en 22 jaar. Ik ben opgegroeid in een gezin met 5 kinderen waarvan ik de middelste ben. Daar ligt natuurlijk de basis voor mediaten. Mijn keuze om mediator te worden komt vooral omdat ik het een zeer constructieve manier vind om een conflict of probleem tussen 2 mensen op te lossen. Waarom zou je maanden lang in onmin met elkaar omgaan, als het probleem ook bespreekbaar te maken is en zelfs op te lossen? Het draait allemaal om durven communiceren en dat is niet voor iedereen makkelijk. Mensen leren communiceren is nou juist waar mijn interesse en kracht ligt.

 

Jaren geleden heb ik al professioneel kennis gemaakt met mediation.  Het haalt het vechtende element uit een geschil. Mediation is vriendelijker dan een rechtzaak. Ik heb al een heleboel goede resultaten tot stand zien komen.

Mediation is vrijwillig; 2 partijen die mediation aangaan omdat ze graag een oplossing willen. Als die stap gezet is, is dat meteen de grootste stap. Mediation is een serieus traject en ook mensenwerk.

Er is ruimte voor gesprekken, ego's, belangen, emoties en humor. Bij mediation ontkom je niet aan relativeren en een beetje humor werkt heel verfrissend. Er mag dus ook gelachen worden.

Ik heb mijn mediation-opleiding gevolgd bij ICM opleidingen in Utrecht. Ik richt mij voornamelijk op arbeidsmediation, werkgeluk en problemen op de werkvloer.  Ik ben werkzaam in de regio Leiden en in de regio Amersfoort. Ik ben ADR-geregistreerd en gecertificeerd mediator

Ik ben dol op honden en olifanten. Ik hou van het water en de bergen. Ik kijk graag naar misdaad-documentaires op Netflix en lees het liefst biografieën.

​Ik mediate volgens de MfN/ ADR-gedragsregels.

bottom of page