top of page

          Nieuwe service

Maarsingh Mediation blijft verbinden.

​

Als coach /mediator kreeg ik de vraag om voor medewerkers een podcast over de nieuwe visie van een organisatie te maken. Dat is niet wat ik normaal doe maar als mediator ben je aan het verbinden. En een podcast verbindt ook, zeker in een organisatie. Ik vond het ontzettend leuk om te doen en men bleek er ook nog met plezier naar te luisteren! Dit leek mij een perfect moment om mijn werkzaamheden uit te breiden met het maken van podcasts en storytelling.  Ik maak mijn podcasts in 1-take ( zonder knippen) en de interviews zijn bruisend en informatief. De podcast kan op de interne site van jullie organisatie geplaatst worden ( Intranet, Connect etc.) en door medewerkers beluisterd worden wanneer het hen uitkomt. 

Door de podcast kwam STORYTELLING op mijn pad. #Bedrijfsstorytelling is net als een podcast bedoeld om belangrijke informatie binnen jullie bedrijf over te brengen. Storytelling is meestal live zonder interview maar wel interactief met de medewerkers. Storytelling is gewoon een leuk woord voor een effectieve, manier om een belangrijke boodschap over te brengen. Hiernaast vind je meer informatie over de bedrijfspodcast en Storytelling.

 In mijn Blog op deze site lees je ook over mijn ervaringen met podcasts en Bedrijfsstorytelling

​

​

​

​

​

Witte Bluetooth-oortelefoon

Podcast & storytelling

Als je een belangrijke (bedrijfs) boodschap wilt overbrengen, zorg dan dat iedereen luistert via jullie bedrijfscast, OF maak gebruik van onze live Storytelling #Bedrijfsstorytelling

​

Storytelling: via een podcast kan iedereen luisteren in zijn / haar eigen tijd. En het kan ook live op de zeepkist

​

Storytelling wordt gebruikt om een saaie of moeilijke boodschap, visie of missie over te brengen op een breed publiek van medewerkers. De methode is logisch: op een humoristische, verhalende, spannende en creatieve manier een verhaal met serieuze inhoud vertellen. Een verhaal met een belangrijke boodschap voor medewerkers van alle onderdelen van een organisatie. Je kan de bedrijfsvisie aankondigen door op een bijeenkomst een glimmende Power Point te laten zien en puntsgewijs de presentatie doorlopen. Werkt ook, denk je dan. Het publiek is meer geboeid als jullie verhaal, de visie, de inhoud, op een actieve en creatieve manier verteld wordt. Je neemt het publiek als het ware mee in het verhaal, ze beelden het zich in, ze zien het voor zich. En daar gaat het om: het verhaal wordt overgebracht en blijft door storytelling ook beter in het geheugen. Ga maar bij jezelf na: als jou iets verteld wordt met een humoristische kwinkslag of een gevatte opmerking, blijft je dat langer bij, hoe droog de inhoud ook was. Een intonatie of een gewaagde vraag zorgen ervoor dat de inhoud langer blijft hangen. Met storytelling wordt een taai verhaal leuk en naar een bloedserieuze missie/ visie wordt geluisterd en over nagepraat. Het belangrijkste: het wordt begrepen. Met storytelling maak je gebruik van beeldspraak, humor, voorbeelden en referenties uit het dagelijks leven waardoor er een grotere kans is dat het verhaal nog vaak herinnerd wordt. Een goede storytelling zorgt er voor dat een boodschap simpel en eenvoudig wordt vertaald; iederéén moet het kunnen begrijpen. We doen dit via een Podcast of live.

Ja, het is een vak!   Storytelling werkt alleen als de verteller beschikt over het vermogen om met humor, intonatie, kracht en creativiteit het publiek te bereiken. Snel schakelen, het publiek aanvoelen en eenvoudig de boodschap overbrengen zijn de tover-skills. De storyteller moet goed op de hoogte zijn van de inhoud van het verhaal om op het luisterend publiek te kunnen inspelen. En, de storyteller moet niet bang zijn om voor een kritisch publiek ‘op te treden’. Het woord humor schrikt natuurlijk af. Ik hoor je denken: we zijn een serieuze organisatie dus we gaan natuurlijk geen lolbroek in een podcast of op het podium zetten. Deze lolbroek bereikt meer dan een driedelig grijs pak met een grote titel. Geloof me maar.

naar een podcast wordt wél geluisterd

Kan je dat ook even bij ons komen doen?  Storytelling kan je leren én je kan het huren. Ik kan medewerkers met een strategische functie in een organisatie, leren hoe je het moet doen zodat jullie zelf de knowhow in huis hebben en houden. Je kan ons ook inhuren om de storytelling te doen. Dit kunnen we live voor de medewerkers doen of we maken een podcast die iedereen in het bedrijf kan luisteren op een moment dat hen uitkomt. Voor storytelling is maar 1 persoon nodig, we komen niet met een team van ‘specialisten’. 1 specialist is genoeg.

​

Aan wie tellen we de story?  Een grote groep medewerkers. Een kleine groep medewerkers; teambuilding, cultuurverandering. Raden van bestuur en aandeelhouders. Teams waar problemen zijn. Scholen en onderwijs: Leerlingen en docenten; drugsvoorlichting, pestgedrag, inclusie. Op ouderavonden met een thema. Voor scholen maken we bijvoorbeeld podcasts over verschillende beroepen en podcast met onderwerpen als drugs en pestgedrag. We interviewen deskundigen die aan het woord komen. We houden goed de doelgroep in het oog en passen het taalgebruik en manier van interviewen daarop aan. Zodat het ook echt een podcast wordt die leuk is om naar te luisteren voor leerlingen. Daarnaast testen we deze podcast van te voren altijd even bij een leerling om zo nog wat feedback te krijgen

 

De podcast: die podcast is alleen voor jullie organisatie of bedrijf en te plaatsen op jullie interne netwerk. Een podcast heeft het voordeel dat je daar naar kan luisteren op een moment dat je zelf kiest. Wij maken zelf de postcast van begin tot eind. Waarom niet even snel een filmpje? Naar een filmpje moet je kijken, naar een podcast hoef je alleen maar te luisteren.

Het traject en de kosten

Een storytell-traject bestaat uit:

  • Een gesprek met de opdrachtgever over de inhoud van de story en context. ( 1 uur)*

  • Een rondje door de organisatie; we moeten weten wat voor organisatie het is en wat ons publiek gaat zijn. ( ntb )*

  • Voorbereiding en het verhaal maken (ntb)*

  • Puntjes op de i/overleg met de opdrachtgever  (1 uur)*

  • De storytelling + vragen achteraf (ntb)*

*We houden het graag eenvoudig en duurzaam. We streven ernaar het gesprek met de opdrachtgever én het rondje door de organisatie op 1 dag te doen zodat reiskosten beperkt blijven en we ook het milieu minder belasten. De voorbereiding en het verhaal maken doen we op ons kantoor en de puntjes op de i/overleg kan via Teams of Skype.

 

Heel leuk maar wat kost ons dat? Het uurtarief van de storyteller is 90 euro excl. btw en reiskosten, zowel voor het live-traject als voor de podcast. Aan 1 traject werkt 1 storyteller.

We zijn overtuigd van het positieve, nuttige en efficiënte effect van storytelling en doen daarom een oriënterend gesprek gratis. Vrijblijvend en zonder verplichting. Mocht hier een opdracht uit komen dan zijn we blij, zoniet dan hebben we in ieder geval aan u ónze story kunnen vertellen

Contact

I'm always looking for new and exciting opportunities. Let's connect.

123-456-7890 

bottom of page