top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverstephanie maarsingh

die goede oude zeepkist #Bedrijfsstorytelling
Na mijn #beschuitmetmuisjes-podcast volgden er meer. En je kent het wel, dan komen er meer andere ideeën. Mijn opdracht was nog steeds om belangrijke informatie door te laten dringen tot alle medewerkers. Goed, dat is niet wat een mediator doet, maar ik hoef me ook niet te beperken tot mediation als ik ook op een andere manier een bedrijf kan helpen. Ik ben aan de slag gegaan met #bedrijfsstorytelling. Een krachtige, snelle en leuke manier om medewerkers de boodschap te geven van de nieuwe ingeslagen weg van de organisatie. Want Bert en zijn MT-leden waren erachter gekomen dat die nieuwe visie nog niet was doorgedrongen tot veel medewerkers. Hoe komt dat toch vroeg hij zich hardop af, hoe kan het nou? We hebben zo veel op Intranet gezet en zoveel gemaild. Dat is - denk ik- precies het probleem. Medewerkers lezen niet, in ieder geval niet wat ze niet direct hoeven te lezen. Ze hebben het druk, de werklast is groot en de nieuwe visie stond nu niet direct lekker leesbaar op papier. En dan haak je af, ik vind het heel logisch dat je niet 16 pagina's door gaat lezen met moeilijke woorden en onbestaanbaar ingewikkelde zinnen. Dus stond ik een paar weken later letterlijk en figuurlijk op een #zeepkist. Ik vertelde krachtig, eenvoudig en met wat humor wat de nieuwe visie was. Oh en Aha. Had dat dan eerder gezegd en als je het zoooooo verteld. We eindigden met een vragensessie waarin er nog meer duidelijk werd voor de medewerkers. Ik hoor je denken: dat kan Bert toch zelf ook wel? Nee, het is niet voor iedereen makkelijk om op deze manier de boodschap over te brengen. En.. het is ook effectief om juist geen bestuurder of MT-lid op de zeepkist te zetten maar juist heel iemand anders. #Storytelling is echt wel een vak. Goed op de hoogte zijn, het publiek aanvoelen, snel kunnen schakelen en inspelen op het publiek. Eenvoudig vertellen en de aandacht vasthouden. En vooral: niet te lang. Nee, dat kan niet iedereen. #Bedrijfsstorytelling

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page