top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverstephanie maarsingh

De beschuit met muisjes-Podcast

Met mijn mond vlak bij de microfoon vraag ik me af of dit wel goed zal gaan. Maar ach, als het niet goed gaat zien we dat wel weer. De bestuurder van een organisatie waar ik een aantal mediations voor heb gedaan, vroeg mij na te denken over een manier om zijn medewerkers op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen. Maar hij wilde wel dat de boodschap 'nu echt eens gehoord zou worden'. Ook deze bestuurder, ik noem hem even Bert maar zo heet hij niet, baalde van het feit dat de vele documenten niet gelezen werden en de helft van de medewerkers niet op de hoogte was van de bedrijfsvisie, de nieuwe kaderbrief en ontwikkelingen die erg belangrijk zijn om te communiceren. En zo kon het gebeuren dat Bert regelmatig in overleggen zat te praten terwijl vrij weinig mensen wisten waar hij het over had. Of ze wisten het wel maar begrepen er helemaal niks van. Laten we eerlijk zijn Bert, de manier waarop die documenten geschreven zijn, is niet echt uitnodigend om te lezen. Waarom niet wat eenvoudiger schrijven en praten? waarom moet alles zo ingewikkeld omschreven en geformuleerd worden? Voor wie? 'Ja', zei Bert, 'jij kan het mooi vertellen, het is wel mijn probleem'. En zo werd mijn nieuwe tak van sport geboren. Mijn beschuit met muisjes-podcast.Ik kan het inderdaad mooi vertellen en nog veel belangrijker: ik hou het simpel. Vragen stellen en doorvragen is mijn werk dus een podcast maken is logisch! De medewerkers kunnen luisteren via het eigen intranet -wanneer ze maar willen- naar een heldere, korte uitleg. Omdat de podcast leuk is om naar te luisteren, blijft de boodschap beter hangen. Met de HR-manager had ik een leuk gesprek over nieuwe functiebeschrijvingen, de nieuwe indeling van de teams en uitleg over het declaratiesysteem. In 1 uur een helder verhaal, in eenvoudige taal, een serieus vraaggesprek met humor. Het was geslaagd! Medewerkers luisterden, lachten en begrepen. Bert was heel erg blij. En ja Bert jij bent de volgende keer aan de beurt.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page